• PROMOTE DISCOUNT SAVINGS
  • PROMOTE FREE SHIPPING

Kleef of antikleef?

Bij de zoektocht naar de ideale braadpan is het van belang u de vraag te stellen wat u wenst klaar te maken.
Zo wordt een kleefpan voornamelijk gebruikt om het bakken van ingrediënten op hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld het dichtschroeien van vlees. Een antikleefpan wordt dan weer voornamelijk gebruikt voor het bakken van delicate ingrediënten en om op middelmatig tot laag vuur te bakken, zoals bijvoorbeeld gepaneerde gerechten of delicate vis.

De Kleefpannen

Een kleefpan wordt voornamelijk gehanteerd voor het bereiden van gerechten op hoge temperaturen, zoals het dicht schroeien van vlees of het perfect goudbruin en krokant bakken van allerlei andere ingrediënten. Gezien u de beste karamelisatie en korstvorming voor een maximale smaakevolutie bereikt met een kleefpan. Wenst u toch delicatere producten te bereiden?
Dan volstaat het om wat extra vetstof te voorzien in de kleefpan.

Door het bakken van uw gerechten in een kleefpan ontstaan er aanbaksels op de bodem van de pan, deze zijn de perfect basis voor heerlijke sauzen.

De Antikleefpannen


Voor bereidingen op middelmatige tot lage temperaturen, zoals het sudderen, opwarmen en aanbakken van delicate gerechten, zoals bijvoorbeeld allerlei gepaneerde gerechte, delicate vis,…, opteren we voor een antikleefpan.

Ondanks dat de antikleefpan een minder krokant, gekarameliseerd resultaat biedt kan je met een antikleefpan wel zorgeloos bakken en braden. Bovendien biedt een antikleefpan de mogelijkheid om met weinig of geen vetstof te bakken, wat hen ideaal maakt voor het vetarm bakken en braden. Bij antikleefpannen hebben wij 4 verschillende soorten, zijnde: gesmeed aluminium, gietaluminium met antikleeflaag, pannen met PTFE-antikleeflaag en braadpannen met keramische antikleeflaag. De keramische pan is de gulden middenweg tussen een kleef en antikleefpan, gezien u kan bakken met minder vetstof en alsnog een korstje bekomen.